GY.I.K.

Gyakran Ismételt Kérdések:

Honnan tudom, hogy a Kriston Intim Torna tanfolyamont tartó tréner valóban Kriston Andreánál sajátította el az oktatáshoz szükséges ismereteket és jogosult a módszer tanítására?

Kriston Andrea honlapján megtalálhatóak az ajánlott trénerek. ww.intimtorna.hu


Mikor nem ajánlott az intim torna?

Szüléskor kontrakció alatt. Veszélyeztetett terhesként, ha az orvos eltiltja tőle a kismamát. Vérző mióma esetén, ha a mióma a tornára vérzéssel reagál. Kismedencei rosszindulatú daganat esetén csak a kezelőorvos beleegyezésével. Szülés, alhasi műtét után 6 hetet érdemes várni a tanulással. Ha valaki már elsajátította az intimtornát ezt megelőzően, akkor kimondottan előnyös ebben az időszakban a gyakorlás, mert elősegíti a gyógyulás folyamatát.


Ha elmegyek a Kriston intim torna tréningre, mindenki tudni fogja, hogy miért vagyok ott?

NEM. A tréner beszél, a résztvevők hallgatják. A tanfolyam elején minden résztvevő kitölt egy kérdőívet, amely alapján a tréner mindenki számára összeállít egy egyéni gyakorlatsort. A kérdőív tartalmát csak a tréner ismeri meg és a tanfolyam végén vissza is adja azokat.


Kismamaként mikor lehet elkezdeni a Kriston intimtorna tréninget?

Ha a kismama nincsen szigorúan ágyhoz kötve, akkor a tréning elkezdhető és a torna végezhető. (Egyedül szüléskor, kontrakció alatt nem ajánlott.) A legnagyobb fejlődés az első 10 hét alatt következik be, ezért jó, ha még van 10 hét a szülésig, de később is hasznos a torna megtanulása és gyakorlása. A várandósság alatt kissé fellazulnak a szövetek, így nem lehet annyira érezni az izommunkát, ezért a legideálisabb a várandósság előtt elvégezni a tréninget és elkezdeni a gyakorlást, ezzel is felkészítve a gátizmokat a megnövekedő igénybevételre.Milyen felszerelés szükséges az intimtornához?

Kényelmes öltözék, nagyon lezser nadrág, ami nem szoros sem a combnál, sem a hasnál, sem a gát területén. Mivel földön ülünk, és nem végzünk kimelegítő mozgásokat, így fázósabbaknak célszerű hozni egy hosszú ujjú felsőt, de takarók általában a helyszíneken is vannak.


Röviden megfogalmazva, milyen egy Kriston intim torna tanfolyam?

A tanfolyam egyik része, hogy tornázunk, de ez nem egy fárasztó, izzasztó jellegű tevékenység. Ezen kívül a tréner nagyon sok információt elmond a témával kapcsolatban, történeteket mesél. Közben lehet pihenni, elmélkedni. Vannak szünetek, igazodunk a résztvevők igényeihez. Van mód kérdezni és minden óra után írásos anyagot kapnak a résztvevők a tanult mozgásanyagról


Van lehetőség kérdések feltételére az intimtorna tanfolyamon?

A rendelkezésre álló idő függvényében lehetőség van a tréning végén, szünetben, illetve telefonon vagy e-mailben a tréning előtt, alatt, vagy azt követően is.


Honnan fogom tudni, hogy jól csinálom a gyakorlatokat?

Először a testérzetet erősítjük fel. Ha már érzékelhetővé válik az adott izomterület a mozgás is ellenőrizhető lesz.


Menstruáció alatt, betéttel, tamponnal is megtanulhatom az intimtornát?


Igen. A mozgás tanulása nem függ attól, hogy éppen betétet vagy tampont használunk, legfeljebb az érzetek kicsit enyhébbek.


Sor kerül valamilyen eszköz használatára az intimtorna tanfolyamon?

Sem külső, sem belső eszközt nem használunk.


Honnan lehet tudni, hogy a Kriston intimtorna tényleg fejleszt?

Kórházi körülmények között, egy orvosi team-ben mérések sorozata lett elvégezve. (A mérés egy urodinámiás mérőeszközzel, hüvelyben történt, mérve annak szorítóerejét.)A mérés átlaga az lett, hogy 10 hetes gyakorlás után a hüvely szorítóereje 132 %-ot fejlődött.


Milyen eredmény várható a Kriston intim tornáról?

Biztos, hogy lesz fejlődés, de nem lehet előre megmondani, hogy mennyi. Függ a tünet súlyosságától, attól, hogy a tornát mennyire sikerül rendszeresen végezni, hogy a szokásáthangolás elemeit mennyire sikerül beépíteni a mindennapokba, s hogy mennyire erős a kötőszövet.

3 megjegyzés:

 1. "Mivel földön ülünk" - idősebb korban már gondot okozhat tartósan a földön ülni, sőt, már leülni-fölállni is. Ez kizáró oka a tanfolyamon való részvételnek?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

   Törlés
  2. Nem kizáró ok. Akinek nehézséget okoz hosszabban a földön, szőnyegen ülni, annak lehetősége van széken helyet foglalni. A tornát mindenki a saját tempójában végzi. Ha bármi nehezítettség van, megkeressük a megoldást.

   Törlés